История на развитието на онлайн покера

Днес покерът е игра, която се радва на световна популярност, а значителното ѝ нарастване стана възможно в наши дни благодарение на появата на покер в ...

Днес покерът е игра, която се радва на световна популярност, а значителното ѝ нарастване стана възможно в наши дни благодарение на появата на покер в интернет. Всъщност, днес можете да се наслаждавате на любимата си игра с максимален комфорт, дори без да излизате от къщи или да ставате от леглото - всякакви залози, всякакви формати, всякакви варианти. За никого не е тайна, че покерът се играе по целия свят от повече от двеста години, но онлайн покерът промени индустрията завинаги.

Прочетете повече
покер история

Причини за популярността

След като компютърът стана широко достъпен и хората оцениха удобството на игрите чрез него, те започнаха да адаптират собствените си игрови умения към виртуалната мрежа и да създават свои собствени уникални стратегии. Всъщност, днес няма нужда да следите движенията си - никой не може да ви "прочете" и можете да играете дори по халат, докато паралелно вършите други неща. 

Съвременността обаче налага все повече нови изисквания към стратегията на играта в интернет, а покер математиката се превърна в основно оръжие на регулаторите във всички покер зали. 

История

1998 г. - Ранди Блумер открива първата в света онлайн покер зала, наречена PlanetPoker. Заслужава да се отбележи, че първото разпределение между виртуалните играчи е направено през януари 1998 г. на масата за Tексас Холдем без лимит със залози от 3 и 6 долара. Февруари 1998 г. носи дългоочакваната популярност, а сървърите едва се справят с натоварването. 

Конкурентите, виждайки тази популярност, не се колебаят да стартират своите услуги. Така през 1999 г. се открива ParadisePoker, който много бързо заема водеща позиция във виртуалната индустрия. Основното предимство на ParadisePoker беше висококачественият и много лесен за използване софтуер, както и устойчивостта на прекъсвания на връзката, което по онова време не беше рядкост. 

2000 г. е отделна страница. Тогава един от най-успешните покер играчи в света отваря своя собствена стая, наричайки я PokerSpot, с възможност за участие в турнири. Историята на нейното развитие обаче приключи доста бързо - PokerSpot фалира, без да изплати печалби на играчите. 

През 2001 г. на пазара навлязоха съвременни гиганти в индустрията като PartyPoker и PokerStars. Те водят активна борба за лидерство на пазара на онлайн покер, но до 2003 г. включително ParadisePoker запазва лидерската си позиция. Невъзможно е да не се разгледат векторите на развитие - ако PartyPoker живееше само от реклама, PokerStars привличаше играчи с развитието на турнирния формат, както и с възможността да се спечелят билети за големи офлайн турнири. 

Самите онлайн покер услуги печелят пари по различни начини. На първо място, това е гребло. Подобно на печалбите, изплащани на букмейкър, рейкът е такса, плащана на заведение за провеждане на игра. Тъй като разходите за поддържане на онлайн покер маса са по-малки от тези за поддържане на маса за покер на живо, рейкът в повечето онлайн покер зали е много по-нисък от този в традиционните покер зали. 

Author image
автор
Борислав Атанасов e-mail

Като запален любител на спортните залози и казино стратегиите, Борислав ви представя една по-различна гледна точка, за да надникнете заедно отвъд статуквото в сферата на онлайн хазарта.