История на игралните автомати

Всичко си има история. Феноменът на игралните автомати има своята история. Това се е случило през XIX век в Америка. Игралните автомати бързо се налож... Прочетете повече

История на игралните автомати

По някаква причина хората толкова много харесват факта, че при игралните автомати самият играч избира темпото на игра. В този случай от играчите не се изискват специални умения. В ограничени юрисдикции слот машините също могат да се считат за аркадни игри и могат да се инсталират заедно с други игри в игрални зали. Първият механичен игрален автомат е Liberty Belle (Liberty Bell), изобретен през 1895 г. от автомеханика Чарлз Фей (1862-1944) от Сан Франциско. Слот машина Liberty Bell (Liberty Bell) има три въртящи се барабана. Около всеки барабан бяха нарисувани символите ромб, пика и сърце, както и изображение на Камбаната на свободата. При завъртане на три поредни камбанки Liberty Bells се получава най-голямата печалба от 50 цента или 10 петака.

Оригиналната игрална машина Liberty Bell все още може да се види в салона и ресторанта Liberty Belle в Рино, Невада.

Оригиналът на Камбаната на свободата може да се види и днес в едноименния ресторант.

През 1901 г. Чарлз Фей изобретява първата машина за покер с теглене. Чарлз Фей изобретява и разделителя за търговски чекове, използван в Liberty Bell (Камбаната на свободата). Дупка в средата на фиша позволява на детектор да различи фалшивите монети (центове) или никели (жетони) от истинските. Фей отдава колите си под наем на салони и барове с марж на печалбата 50/50.

Търсенето на слот машини Liberty Bell е огромно. Фей не можеше да ги събере достатъчно бързо в малкия си магазин. Производителите на хазартно оборудване се опитват да закупят правата за производство и разпространение на Liberty Bell, но Чарлз Фей отказва да ги продаде. В резултат на това през 1907 г. Хърбърт Милс, производител на игрални автомати в Чикаго, започва да произвежда свой собствен игрален автомат, реплика на Камбаната на свободата на Феята, и го нарича Операторска камбана. Милс е първата компания, която поставя символи на плодове върху автомобилите: лимони, сливи и череши.

Как са работили оригиналните слотове. Във всеки чугунен игрален автомат има три метални обръча, наречени барабани. На всеки барабан са изобразени десет символа. Имаше лост, който завърташе барабаните. Когато барабаните спрат, се играе джакпот, ако се подредят три еднакви символа. След това печалбата в монети се изплаща от машината.

Author image
автор
Борислав Атанасов e-mail

Като запален любител на спортните залози и казино стратегиите, Борислав ви представя една по-различна гледна точка, за да надникнете заедно отвъд статуквото в сферата на онлайн хазарта.